Yoga-Studio-108
Актуален за 26.04
1 Посетител Онлайн
 • Йога студио 108 във Facebook
 • Канал в You Tube на Йога студио 108

Йога учител Сатянанда йога Светла Благоева

26 354

Светла Благоева, квалифициран Сатянанда йога учител
(саняси Савитримурти)

Здравейте,

Йога практикувам вече 20 години, а преподавам 15 години.

Завършила съм английска гимназия, в университета учих “Културно-историческо наследство”, но най-ценното ми образование е по йога, за което отделих повече от 7 години и продължавам все още да уча, макар и не академично.

При мен може да учите и да практикувате класическа йога по методите на Бихарската школа, Индия. Завършила съм всички нива на обучение към школата за Сатянанда йога учител.
Член съм на European Satyananda Yoga Family и Българска йога асоциация. Обучението ми по йога бе на 3 континента – Америка (Yoga Academy of North America), Европа (Satyananda Yoga Academy Europe) и Азия (Bihar School of Yoga).
Но смятам че освен дипломите, най-важни са вдъхновението, талантът и призванието. Искрено се надявам тези 3 неща да бъдат винаги с мен. 

На 1.09.2006г. създадох Йога студио 108 ®. Място, където може да практикувате и да научите повече за тази красива и необятна вселенска наука, наречена йога.

Сатянанда йога е система, съчетаваща в себе си всички основни аспекти на йога. Като основната тема е хармония между сърцето (емоциите), ръцете (действията) и главата (мислите). Йога не е само интересна философия, а е нашата същност и естественото ни състояние. Йога не е нещо отвън, йога е вътрешната ни сила, която се проявява в света.

Чрез йога се учим да дишаме правилно, да се храним правилно и да поддържаме балансирано енергийно ниво. Йога ни учи да разбираме ума, да бъдем здрави, да развиваме добри навици, да бъдем състрадателни и да изчистваме излишните неща, да се развиваме, да израстваме.
Щастието на човека се крие в ума, в сърцето и действията. За да имаме това щастие, се учим да мислим, да чувстваме и да постъпваме правилно. В съзнателната работа на отделния човек се намира личното щастие, което води и до колективното щастие на всички.

От най-ранна тийнейджърска възраст започнах да се интересувам и да практикувам различни енергийни практики и се стремях към здравословен начин на живот.

След като открих Сатянанда йога, видях един непресъхващ извор на знание и мъдрост. Имах мечта да отида в Индия. Мечтата ми се осъществи и там започна обучението ми по йога. 7 години се обучавах и практикувах, преди да премина към преподаване на йога – 2004 година. 

В Индия срещнах духовните си учители - Свами Ниранджан и Свами Сатянанда Сарасвати. Благодарение на тях вървя по личния си духовен път, както и развивам познанията и уменията си в преподаването на йога.

15 пъти съм пътувала до Индия за различни семинари, курсове и пътувания. Посетила съм около 50 специализирани обучения и семинари по йога, с най-различна продължителност – от 1 ден, най-кратките, до 6 месеца – най-дългите.

Посветена съм в традицията на Дашнами саняса – карма саняса с духовно име Савитримурти (означава “лъч светлина” и дъщеря на Слънцето).
Освен йога класовете, изнасям и лекции на различни теми, правя семинари, уикенди и тренинги в студиото, извън София и чужбина.

Сайтът на Йога студио 108 съществува от 2004 г. - един от първите сайтове за йога в България. Освен информация за йога курсовете, които водя, както и различните събития, които организирам, в сайта можете да прочетете много статии на тема йога, хранене, притчи, интервюта - в секцията вдъхновения. Можете да научите интересни изрази и термини в речник, да видите селекцията от филми в линка филми, да разгледате в библиотеката заглавията на книги, които са в библиотеката на студиото. Или да прочетете мнения и отзиви за мен :)

ТЕМИ НА РАЗЛИЧНИ ЛЕКЦИИ, КОИТО ИЗНАСЯМ:

 • Хатха йога и шаткармите – очистителни практики – 4 часа
 • Йога и здравословен начин на хранене - 5 часа семинар
 • Раджа йога – йога философия – 3 часа
 • Чакрите – 10 часа семинар
 • Здраве за очите – 3 часа семинар
 • Йога терапия – 2 часа
 • Йога и депресия – 2 часа
 • Крия йога – 1 час
 • Слънчевия поздрав или Сурия Намаскар – 2 часа
 • 18-те качества на Свами Шивананда – Път към съвършенство – 2 часа
 • Йога практиките и тяхното позитивно въздействие – асаните, позите, пранаяма – дихателните техники, релаксацията, медитация, мудри и бандхи – 2 часа
 • Йога и техники на релаксация и медитация
 • Духовното израстване в 7 стъпки според Хатха йога

Изнасям лекции и семинари в Йога студио 108 и понякога съм канена в йога клубове в страната.

Всяка година правя йога уикенди извън София, летен йога лагер и йога пътешествия в чужбина.

Списък на всички семинари и обучения, които съм посетила може да видите тук

 


Нагоре