Yoga-Studio-108
Актуален за 23.02
9 Посетители Онлайн
 • Йога студио 108 във Facebook
 • Канал в You Tube на Йога студио 108

Йога учител Сатянанда йога ॐ

25 978

Светла М. Благоева, квалифициран Сатянанда йога учител (саняси Савитримурти)

Завършила съм всички нива на обучение към Бихарската школа в Индия за Сатянанда йога учител. Член съм на ESYF и БЙА. Обучението ми по йога бе на 3 континента – САЩ, Европа (Англия) и Азия (Индия). Но смятам че освен дипломите, най-важни са вдъхновението, талантът и призванието. Искрено се надявам тези 3 неща да бъдат винаги с мен. 

Рожденият ден на Йога студио 108 ® е на 1 септември 2006 г. Място, където всеки търсещ може да практикува и научи повече за тази красива и необятна вселенска наука. Сатянанда йога е система, съчетаваща в себе си всички видове йога, като основната тема е хармония между сърцето, ръцете и главата – емоциите, действията и мислите. Йога е нашата същност и състояние. Йога не е нещо отвън, йога наричаме нашата вътрешна сила, която се изявява и живее в света.

Чрез йога се учим да поддържаме високо енергийно ниво, да дишаме правилно, да се храним правилно, да се стремим към висшата си същност. Учи ни да засилваме ума, да изчистваме излишните неща, да бъдем здрави, да развиваме добри навици, добродетели, да бъдем грижовни, да се развиваме и израстваме.
Щастието на човека се крие в ума, в сърцето и действията. За да придобием това щастие, е добре да се научим да мислим, чувстваме и постъпваме правилно. В съзнателната работа на отделния човек се намира личното щастие, което води и до колективното щастие.

За мен:  От тийн възраст започнах да се интересувам и да практикувах различни енергийни практики и се стремях към здравословен начин на живот. След като открих Сатянанда йога, видях един непресъхващ извор на знание и мъдрост. Имах мечта да отида в Индия. Мечтата ми се осъществи и там започна обучението ми по йога. 7 години се обучавах и практикувах, преди да премина към преподаване на йога.

В Индия срещнах и духовните си учители - Свами Ниранджан и Свами Сатянанда Сарасвати. Благодарение на тях вървя по личния си духовен път, както и развивам познанията и уменията си в преподаването на йога.

15 пъти съм пътувала до Индия за различни семинари, курсове и пътувания. Посетила съм множество специализирани семинара по йога (над 50), както и 5 основни 6-месечни курсове.

Посветена съм в традицията на Дашнами саняса – карма саняса с духовно име Савитримурти (означава “лъч светлина” и дъщеря на Слънцето).
Освен йога класовете, изнасям и лекции на различни теми, правя семинари, уикенди и тренинги в студиото, извън София и чужбина.

Сайтът на Йога студио 108 съществува от  2004 г. - един от първите сайтове за йога в България. Освен информация за йога курсовете, които водя, както и различните събития, които организирам, в сайта можете да прочетете много статии на тема йога, хранене, притчи, интервюта на учители в секцията вдъхновения. Можете да научите интересни изрази и термини в речник, да видите селекцията от филми в линка филми, да разгледате в библиотеката заглавията на книги, които са в библиотеката на студиото. Да прочетете мнения и отзиви или да погледнете и други интересни сайтове в линкове :)

ТЕМИ НА РАЗЛИЧНИ ЛЕКЦИИ, КОИТО ИЗНАСЯМ:

 • Хатха йога и шаткармите – очистителни практики – 4 часа
 • Йога и здравословен начин на хранене - 5 часа семинар
 • Раджа йога – йога философия – 3 часа
 • Чакрите – 8 часа семинар
 • Здраве за очите – 3 часа семинар
 • Йога терапия – 2 часа
 • Йога и депресия – 2 часа
 • Крия йога – 1 час
 • Слънчевия поздрав или Сурия Намаскар – 1 час
 • 18-те качества на Свами Шивананда – Път към съвършенство – 2 часа
 • Йога практиките и тяхното позитивно въздействие – асаните, позите, пранаяма – дихателните техники, релаксацията, медитация, мудри и бандхи – 2 часа
 • Йога и техники на релаксация и медитация
 • Духовното израстване в 7 стъпки според Хатха йога

Изнасям лекции и семинари в Йога студио 108 и понякога съм канена в йога клубове в страната.

Всяка година правя йога уикенди извън София, летен йога лагер и йога пътешествия в чужбина.

 


Нагоре