Йога студио 108
Актуален за 24.05
1 Посетител Онлайн
  • Йога студио 108 във Facebook
  • Йога студио 108 в Twitter
  • Канал в You Tube на Йога студио 108
  • Йога студио 108 в Инстаграм

Трансформиране на ума

03 януари 2008
114

СвамиджиТРАНСФОРМИРАНЕ НА УМА

Свами Сатянанда

Авторски превод: Светла Благоева, Йога студио 108

Има едно много просто нещо, което всеки един човек на този свят е необходимо да знае: Човек е много повече от това, което изглежда на пръв поглед. Във всеки човек има съзнание, има област на съзнанието и личността, който са с изключителна сила, творческа способност и заряд, отвъд болка и страдание. Ние си живеем в тялото и продължаваме на живеем в него – това е трагедията на живота ни. Ние имаме ум и дори не знаем че го имаме. Имаме змия в пазвата си, имаме бомба, готова да експлоадира, имаме съкровището на трите свята, лежащи под краката ни и дори не знаем за това.

Йога е научна система, чрез която човек може да трансформира съзнанието си. Същият този ум, който страда е способен да изпита и удоволствие. Щастието и страданието – и двете са израз на едно и също съзнание в различно състояние. Така че вместо да се противопоставяме на болката, вместо да се бием със сянката, защо да не се обърнем към светлината? Докато не можете да се справите със собствения си ум, никога няма да се справите и с ежедневието, с живота си. Ако не можете да се справяте с живота, не можете и да достигнете Бог.

Мъдреците на Индия са разбрали и осъзнали връзката между ума и ежедневието, живота. Животът въздейства върху ума. Разбира се не можете да контролирате всичко в живота – просто е невъзможно. Но с помощта на йога практиките, можете да се справите с ума. Ако успеете да поемете руля над ума си, тогава сте истински йоги!

Yoga magazine, Bihar Yoga Bharati, June 2007


Нагоре Tags: , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

captcha

Please enter the CAPTCHA text

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>