Йога студио 108
Актуален за 2.12
4 Посетители Онлайн
  • Йога студио 108 във Facebook
  • Йога студио 108 в Twitter
  • Канал в You Tube на Йога студио 108
  • Йога студио 108 в Инстаграм

Семеен живот

07 февруари 2019
833

Семеен живот от Свами Сатянанда Сарасвати

Авторски превод: Светла Благоева, Йога студио 108

Схемата на разводите е една ненужна тежест за социално нагаждане. Нищо повече от нагаждане. Необходимо е само в общество, в което на хората им липсва емоционална дисциплина. Култура или общност, в която има емоционална дисциплина знае че разводът не е решение на проблем. А е просто началото на други още нови проблеми.
Мъжът принадлежи на жената, а жената принадлежи на мъжа, не само от гледна точка на секса и любовта, но от всякаква перспектива. Когато човек е недисциплиниран, не разбира стойността на мъжествеността и женствеността, и когато сексът е просто като повторение на един животински навик, разводът е неизбежен. Ще се случи дори и никой да не го е желал или планирал, защото любовта е останала недоразбрана в съвременния свят. Какво е любовта? Посвещаването е форма на любов. Отговорността е форма на любов. Разбирането е форма на любов.
Три аспекта:
Има три различни функции или аспекти, които контролират човешкото поведение: страст, секс и любов. Човек може да изпитва едно от тях, две или трите заедно. Но сексът не бива да се приема като любов. Човек може да обича някого цял живот и без да има сексуални отношения. Човек може да прави секс с друг човек без изобщо да има любов. Човек може да изпитва страст без да има любов или секс.
Тези три аспекта са много объркани в днешното стресирано общество. Акцентът е погрешен. В интерес на децата е, ако първо родителите се опитат да развият и увеличат чувството на любов помежду си, а не само да се целуват, да се прегръщат и докосват. Те трябва да открият нещо общо помежду си. Литература, рисуване, спорт, йога, пътуване, политика, игри. Трябва да имат обща връзка, така че да могат да седнат и да си говорят поне един час за нещо, което харесва и вълнува и двамата.
Когато жената говори за готвене, а децата и мъжа говорят за бизнес, няма разбиране помежду им. Съпругът трябва да открие талантите на жена си и съпругата трябва да открие талантите на мъжа си: дали може да помага, дали е щедър. А тя може да е мила и добра.
Двамата трябва да открият необикновени качества у другия. Човек не бива да търси Мис Колумбия или Мистър Свят, това само ще доведе до проблеми. Ако мъжът търси само външната красота, тогава любовта му ще е само върху външността. А ако хората се обичат само заради външната си красота, любовта ще си остане повърхностна и няма да докосне сърцето им и да се превърне в истинска и емоционална.

- Свами Сатянанда Сарасвати


Нагоре Tags: , , , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

captcha

Please enter the CAPTCHA text

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>