Йога студио 108
Актуален за 19.09
3 Посетители Онлайн
  • Йога студио 108 във Facebook
  • Йога студио 108 в Twitter
  • Канал в You Tube на Йога студио 108
  • Йога студио 108 в Инстаграм

Книги от библиотеката на Йога студио 108

12 614

ПО ПЪТЯ НА ГАНГ – Илия Троянов, писател, журналист и издател, е роден в България през 1965 г. Родителите му емигрират в Германия през 1971 г. и там получават политическо убежище. През 1998 г. заминава за Бомбай и прекарва там пет години. “По пътя на Ганг” е посочена от пресгрупата Конде Наст Пъбликейшънс за една от 86-те най-добри книги на всички времена в жанра пътепис.
“За мен пътуването е инструмент, вдъхновение и тема за писане… За мен най-важното не е да пътуваш в чужбина и да се върнеш обратно у дома, а да превърнеш онова, което е чуждо, в свой дом – като усещане и като език…” Емигрант от времето на Студената война, Илия Троянов разказва за пътуването си по Ганг – от извора й през хаотичните градове по течението й – с разбиране и уважение към реката и нейните поклонници.

БЕЗ ГРАНИЦИ – Кен Уилбър
“Без Граница” e като по-достъпна версия на първата ми, мащабна академична книга “Спектърът на Съзнанието”. Основното послание на “Без Граница” се извежда от самото и заглавие: вашето собствено базисно съзнание и идентичност не познават граници. Основната ви човешка идентичност се простира по протежението на целия спектър на съзнанието – от материя, към тяло, ум, душа и дух и поради това, в най-голямата си дълбочина на съществото си, вие обгръщате Всичкото. Това, което следва, е един пътеводител към тази необикновена територия на вашето истинско, алтруистично “Аз”.

ЛЕКУВАНЕ НА ДУШАТА – Д-р Брус Голдбърг Лекуването на душата е свързано с енергията. За да излекуваме себе си, ние трябва да повишим качеството на енергията на нашите души. Достигането на нашия висш аз (свръхсъзнателния разум) е най-ефективния начин, за да се повиши качеството на енергията на нашите души, а оттам и на емоционалната и физическа имунна система на нашето тяло, за да можем да надвием болестите. Не искаме ли всички ние да подобрим здравето си и доброто си физическо състояние? Поемането на отговорноста за собствения ни живот изисква да станем творци на съдбата си. Книгата “Лекуване на душата” представлява теорията и техниките за постигане както на възтановяване на здравето, така и за предпазване, на първо място, от предразположение към болестите.

СТРАХЪТ – ВРАГ ИЛИ ПРИЯТЕЛ – Елена Шубина Страх. Стига само да произнесете тази дума и ви побиват тръпки. Колкото и невероятен да ви се струва страхът, който ви е обхванал, повярвайте, вие усещате същите физически симптоми, каквито изпитват всеки ден милиарди хора по земята. Също както и инстинктът за самосъхранение, страхът като чувство е познат на всеки от нас. Той ни спохожда достатъчно често, тъй като може да го предизвика какво ли не. Често се случва без очевидна причина човек да бъде обхванат от силен страх. Защо става така? Какво поражда страха? Нужен ли е той в ежедневния живот? Из този лабиринт се е лутал всеки човек на земята. Моето желание да намеря изход от него ме накара да напиша тази книга.
bhaktiБхакти йога – Свами ВивеканандаБхакти йога е йога на любовта. Нейната цел е постигане на духовна свобода. Голямото предимство на бхакти е, че е най-лесният и най-естествен начин за постигане на тази крайна цел.
Бхакти йога е истински, искрен стремеж към Бог, стремеж, започващ, продължаващ и завършващ с Любов. Един-единствен миг на върховна любов към Бог ни носи вечна свобода. „Бхакти”, казва Нарада, „е истинска, дълбока любов. Когато човек я постигне, той обича всичко и не мрази нищо. Бхакти е по-висша от карма, по-висша от йога, защото те са насочени към някаква бъдеща цел, докато бхакти сама по себе си е осъществяване, средство и завършек.” Свами Вивекананда си поставя задача да разясни на читателите практиката на йога на любовта. За да постигне духовно осъзнаване, практикуващият трябва да извърви определен път – да вникне във философията на Ишвара, да намери подходящ учител, да открие за себе си могъщата сила на мантрата ОМ, да достигне до висшата любов и да осъзнае, че висшата любов и висшето знание са едно и също нещо – форма на абсолютна свобода.

КАРМА ЙОГА – Свами Вивекананда Основната идея на тази книга е да разясни практиката на Йога чрез действие. Едно важно нещо относно Карма Йога е това, че за да практикуваме тази Йога не е нужно да вярваме в Бог. В тази своя знаменита книга авторът говори за различните начини на работа, как нашата “карма” въздейства върху нас и какво можем да направим във връзка с това въздействие. И още по-важно – как да работим, за да постигнем по-значими резултати.

КОГАТО ТЯЛОТО КАЗВА “НЕ”: ЦЕНАТА НА СКРИТИЯ СТРЕС – Габор Мате Когато самите ние сме неспособни да кажем „не” на стреса, тялото го казва вместо нас. Когато тялото ни говори, трябва да го слушаме… „Целта на тази книга е да опише влиянието на стреса върху здравето. И най-вече на скрития стрес, който е във всеки от нас. Той е скрит толкова надълбоко и така се е сраснал с нас, че го чувстваме като неразделна част от себе си. Макар че ще изложа много научни доказателства, книгата е насочена за широк кръг от читатели и нейната сърцевина са индивидуалните случаи, които изследвам. Опитваме се да разберем тялото, като го отделяме от разума. Това са дълбоко вкоренените предразсъдъци…” Съзнание и тяло са едно неделимо цяло. Стресът разкъсва тази връзка и е причинител на болести като депресията, астмата, склеродермията, множествената склероза, рака и други болести, които авторът определя като автоимунни заболявания.


ТВОЕТО ТЯЛО КАЗВА: ОБИЧАЙ СЕ! – Лиз БурбоEнциклопедия на метафизичните причини на всички болести. Твоето тяло казва: обичай се е най-значимият труд на Лиз Бурбо, с право наричан един от съвременните модели на разбирането за физическото и духовното здраве като неделимо цяло. Твоето тяло казва: обичай се е оформена като речник-справочник, в който всички болести са подредени по азбучен ред. Всяка болест се разглежда на три нива – физическо, емоционално и умствено, като се разкриват скритите душевни послания, които тялото ни изпраща чрез конкретното заболяване.

СИДХАРТА – Херман Хесе
“У Херман Хесе (1877-1962) може да се открие онова, което Джон Барт в повестта си “Дуниазада” нарича „трагически оптимизъм”. Той е тъжносмешен автор. В творбите му едни откриват карнавалност. други – етическа параболичност. Тези качества не са взаимноизключващи се. Само че иронията на Хесе наистина най-често е оставала неразчетена, пренебрегната. И това е обяснимо при толкова много читатели, жадни за Учител, който да носи едно ненаучно познание, за наставник, който да не назидава. Във времето на симулациите Хесе е един старомоден търсач на истински неща…”

ЖИВОТ СЛЕД СМЪРТТА. ТЕЖЕСТТА НА ДОКАЗАТЕЛСТВАТА – Дийпак ЧопраЗадължително четиво за всеки, който ще умре! Какво става, когато умрем? Дали това е въпрос, на който не ни е дадено да отговорим; загадка, чието решение вселената пази за себе си? Чопра привежда множество доказателства за това, че светът отвъд не е отделен от този свят с непреодолима стена; че една-единствена действителност обгръща всички светове, времена и места. В края на живота си ние преминаваме в нова фаза на същото пътуване на душата, в което се намираме в настоящия момент. В “тук и сега” можете да очертаете онова, което става след смъртта ви. Защото няма разделение между живота и смъртта – има само един непрекъснат творчески проект. Чопра ни кани да се включим в изграждането на тази неуловима област и когато разберем напълно нейната реалност, ще се отърсим от ирационалните си страхове и ще навлезем в божествено усещане за неограничена свобода и сила.
ТЯЛОТО ВИ ГОВОРИ: РАЗБЕРЕТЕ КАК ВАШИТЕ МИСЛИ И ЕМОЦИИ ВЛИЯЯТ НА ЗДРАВЕТО ВИ – Деби Шапиро Тази книга разкрива тясната взаимовръзка между нашия ум и тяло. Деби Шапиро изчерпателно обяснява начина, по който тялото отразява мислите и чувствата ни и как можем да използваме това разбиране за самолечение. Как вашите емоционални и психически състояния ви влияят на физическо ниво. Как вашите чувства и мисли са свързани с определени части на тялото и с различни болести. Да осъзнаете как нерешените проблеми влияят на здравето ви и какво е нужно за вашето добро здравословно състояние. Да разберете как да използвате силата на ума и сърцето си, за да излекувате тялото си чрез съзидателна визуализация, релаксация и медитация. Да откриете как съзнателното дишане, релаксиращите движения и допълващите ги лечебни техники могат да стимулират емоционалното и психическо изцеление. Деби Шапиро е посветила повече от 20 години от живота си в изучаване на йога, психология, езика на тялото и будистка медитация. Тя е уважаван духовен учител и автор на няколко книги, които задълбочават познанието за лечение чрез ума, сърцето и тялото.
mudrosttaМъдростта на вековете – Уейн ДайърB тази свoeoбразна антoлoгия сe съдържа oтгoвoрът на въпрoса “Каквo ни казват днeс нашитe най-издигнати дуxoвни учитeли, за да ни пoдтикнат към дуxoвeн напрeдък?” B oригинални eсeта д-р Дайър ни прeдлага да си изясним същнoстта на всeки oткъс oт мъдритe пoслания и, кoeтo e най-важнo, да ги oбвържeм със съврeмeнния живoт. Измeжду шeстдeсeттe дуxoвни наставници са Буда, Иисус Xристoс, Mикeланджeлo, Pуми, Уитмън, Eмили Дикинсън и Eмeрсън. B тexнитe слoва, кактo и в oстаналитe, има истински съкрoвища oт мъдрoст. Извoрът на oгрoмнoтo разнooбразиe oт тeми e чoвeшката същнoст. Tук мoгат да сe намeрят думи за вдъxнoвeниeтo, за силата на мoлитвата, за дeйния живoт.
mudriЙога с пръстите на ръцете,Мудри – Гертруд Хирши Мудрите – психични жестове, йога практики с пръстите на ръцете, тялото или очите. Изхождайки от познанията и опита на източното лечителско изкуство, известната учителка по йога и авторка на книги Гертруд Хирши изпробва успешно целебното въздействие на тайнствените знаци върху самата себе си и своите ученици.
sai babaРазговори с Бхагаван Шри Сатя Сай Баба – Др.Джон Хислоп “Бог е вътрешният обитател и когато е търсен във външния свят, Той не може да бъде хванат. Обичай Го без мисъл за друго; почувствай, че без Него нищо не е ценно; почувствай, че Той е всичко. Тогава ти ставаш негов и Той става твой.” – Бхагаван Шри

КАКВО НЕ КАЗВАТ ЛЕКАРИТЕ? – Лин МактагартАвторката, известна британска журналистка, скандализира медицинската общественост с книга, която въвежда читателя в истинските тайни на медицината и го предпазва да не се превръне в поредната величина в медицинската статистика. Тази книга ви предлага и научно доказани алтернативи на редица диагностични, профилактични и лечебни методи. Вашата медицинска библия, която ще ви помогне сами да поемете контрола върху собственото си здраве.
ОБЩУВАНЕ С БОГА – Нийл Доналд Уолш От автора на “Разговори с Бога” Най-напред беше разговорът. Той се разви и се превърна в приятелство. А сега стоим на прага на духовно единение… на Общуване с Бога.. Идвам при тебе сега, в този ден и час, когато влизаш в новото хилядолетие, за да можеш да започнеш нови хиляда години по нов начин: като най-накрая Ме познаеш, като най-напред Ме избереш, като бъдеш Мене винаги и по всякакъв начин. Няма грешка, всичко е разположено точно във времето. Започнах това ново откровение през последното десетилетие, продължих разговора Си с тебе през последните години на столетието и в заключителните мигове на последното хилядолетие ти напомних как можеш да имаш приятелство с Мене.
monahutМонахът, който продаде своето ферари – Робин ШармаТова e иcтoриятa нa Джулиaн Maнтъл, aдвoкaт cъc звeзднa рeпутaция, чийтo нeбaлaнcирaн cтил нa живoт e причинa зa пoчти фaтaлeн cърдeчeн удaр в прeтъпкaнaтa cъдeбнa зaлa. Физичecкият cрив вoди дo дуxoвнa кризa и Джулиaн e принудeн дa прeрaзглeдa живoтa cи и дa пoтърcи oтгoвoр нa нaй-вaжнитe въпрocи. C нaдeждa дa нaмeри щacтиe и удoвлeтвoрeниe тoй ce впуcкa в eднa изключитeлнa oдиceя. Пътeшecтвиeтo му гo oтвeждa дълбoкo в Xимaлaитe и тaм нaмирa мoгъщa cиcтeмa, чрeз кoятo ocвoбoждaвa пoтeнциaлa нa умa, тялoтo и душaтa, и ce нaучaвa дa живee c пoвeчe cтрacт, цeл и cпoкoйcтвиe. Taзи вдъxнoвявaщa прикaзкa cъчeтaвa блecтящo дуxoвнaтa мъдрocт нa Изтoкa c нaй-нoвитe принципи нa уcпexa oт Зaпaдa и пoкaзвa cтъпкa пo cтъпкa пътя към живoт c пoвeчe cмeлocт, бaлaнc, изoбилиe и рaдocт
УРОЦИ ПО ЛИДЕРСТВО ОТ МОНАХА, КОЙТО ПРОДАДЕ СВОЕТО ФЕРАРИ – Робин Шарма – В продължението на Монахът, който продаде своето ферари отново срещаме Джулиан Мантъл, адвокат, изоставил блестящата си кариера, за да потърси отговор на най-важните въпроси в живота.
Сега той идва при стария си приятел Питър Франклин, собственик на софтуерна фирма, изправена пред сериозни проблеми, за да му предаде вечната мъдрост за далновидно лидерство, която е научил от хималайските мъдреци. Според Джулиан повечето хора свързват думата “лидерство” единствено с бизнеса. Но мъдреците са го научили, че то е много по-широко понятие. Забележителни лидери могат да бъдат способните учители, големите учени, добрите майки, спортните треньори и политиците. Лидерството, включително умението да бъдеш лидер на себе си, е философия за живота. Написана под формата на увлекателна притча.
далай ламаИзкуството на щастливия живот- Далай Лама, Тензин ГяцоПостроена като практическо ръководство за по-щастлив живот, базирано върху общочовешките духовни ценности и практики на тибетския будизъм, ориентирани към всеки човек от Изтока и Запада, независимо от неговата религиозна вяра, професия и етнически произход. Разглеждайки щастието като върховна цел на човешкия живот, книгата посочва източниците и техниките за обучение на ума и възвръщане към вроденото ни състояние на щастие. Далай-лама поставя акцента върху развитието на човешката способност за съчувствие и състрадание като основна предпоставка за изграждане на хармонични отношения с хората и постигане на вътрешен покой и щастие.
луиз хейВярвай в себе си – Луиз ХейКнигата разглежда важни теми от света на съвременната жена като взаимоотношенията с противоположния пол, майчинството, женското здраве и сексуалност, финансовата сигурност, различните житейски етапи. Авторката разкрива силата на позитивното мислене, което е ключът към постигането на богатството и пълнотата на Живота. Многобройните положителни мисли за всекидневна медитация и самоусъвършенстване помагат за развиване на умението да се грижим за своята душевна хармония и благополучие.
не очаквай нищоНе очаквай нищо – Кларис БрайънEднo нeпpинудeнo и иcкpeнo въвeдeниe в духoвнaтa пpaктикa. Haй-дoбpият пoдхoд към зaoбикaлящия ни живoт и caмитe нac e, кoгaтo нe oчaквaмe нищo. Чoвeк тpябвa дa живee бeз пpeдвapитeлни нaглacи и дa пpиeмa нeщaтa тaкивa, кaквитo ca, кaтo ce cтpeми дa извличa пoукa oт тях, a нe дa ги пpoмeня

ПРЕДСКАЗАТЕЛНА АСТРОЛОГИЯ – Дейвид ФролиВедическата астрология, наричана още Джьотиш, е традиционната астрология на Индия и нейната задълбочена йогийска философия. Тя притежава една изключително точна предсказателна стойност и задълбочено тълкувание на житейските промени, разкривайки тайните на кармата и съдбата. “Индийска предсказателна астрология” е съвременно класическо произведение по ведическа астрология, съдържащо всички основни аспекти на нейната философия, произход и практика, включително примери за тълкуване на карти и методи за балансиране на планетните влияния ­ например мантри и терапия с полускъпоценни камъни.

СЕДЕМТЕ ДУХОВНИ ЗАКОНА НА ЙОГА – Дийпак Чопра, Дейвид Саймън Като цяло книгата дава една добра представа за йога философията, както и обяснение за приложението на йога практиките, как действат, как да се практикуват и обши съвети за йога. Написана е на достъпен език и е подходяща за хора, който нямат представа от йога.

ВЪВЕДЕНИЕ В ИНДИЙСКАТА АСТРОЛОГИЯ – Самир АзарПринципите на астрологията, каквато тя е представена в текстовете на вековна Индия, значително се различават от методиката, която западният свят използва. Това необикновено произведение описва всички практически аспекти – философски и духовни, на индийската астрология според Джъотиш – едновременно наука и изкуство. Наука, защото се основава на небесна конфигурация, обективно пресметната според астрономически данни. Методът не само описва човека, неговото обкръжение, склонности и бъдеще – целта на Джъотиш е да помогне на индивида да надхвърли “написаното на небето” и да се освободи от съдбата. Нещо повече – рождената тема е построена, като се отчита прецесията на равноденствията, тоест според истинските позиции на звездите при раждането.
Страница: 1 2 3

Нагоре