Йога студио 108
Актуален за 16.01
3 Посетители Онлайн
  • Йога студио 108 във Facebook
  • Йога студио 108 в Twitter
  • Канал в You Tube на Йога студио 108
  • Йога студио 108 в Инстаграм

Свами Шивананда

04 ноември 2012
206

СВАМИ ШИВАНАНДА САРАСВАТИ
е роден в Патамадай, Тамил НадуSwami Sivananda през 1887 г., в известно семейство с учени и светци в рода си. Той бил роден с естествен усет към живот, посветен на изучаването и практикуването на Веданта философия. Добавено към това и вроденият му стремеж да служи на всички и присъщото му чувство за единност с цялото човечество.

Страстта му да служи и помага на хората го насочила към медицинска кариера и скоро вече практикувал там, където се чувствал най-необходим, в Малая. Преди това той се занимавал с издаването на Здравно списание. След няколкогодишно практикуване на докторската професия, открил че това, от което най-вече се нуждаели хората било правилно и истинско знание. И той посвещава живота си на разпространението на това знание.

Било е божия повеля и благословия за човечеството, че един доктор на тялото и ума изоставя своята кариера и богатство, за да поеме живот на санясин и да се преквалифицира да служи за духовното здраве на хората.

Свами Шивананда се установява в Ришикеш през 1924 г., където е иницииран в Дашнами Саняса и практикувайки интензивно духовни практики и отречения, изгрява като голям йога, светец и мъдрец.Той пътува из цяла Индия, вдъхновявайки хората да практикуват Йога и да водят духовен живот. Основава “Общество за Божествен Живот” (Divine Life Society) през 1936 г., Йога Веданта Академия през 1948 г., чиято цел е разпространение на духовно знание и обучение на хората на Веданта и Йога. През 1953 г. Свами Шивананда свиква конференция “Международен Парламент на Религиите”. През живота си той е напътствал хиляди последователи и ученици от всякакви националности, религизна принадлежност и вероизповедание.

Автор е на повече от 200 книги, които вдъхновяват и до днес човечеството.

Йога студио 108


Нагоре

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

captcha

Please enter the CAPTCHA text

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>