Йога студио 108
Актуален за 3.08
1 Посетител Онлайн
 • Йога студио 108 във Facebook
 • Йога студио 108 в Twitter
 • Канал в You Tube на Йога студио 108
 • Йога студио 108 в Инстаграм

Ретрограден Меркурий

30 октомври 2012
27 593

Предстоящи дати на ретроградност на Меркурий през 2021 г. – 31.05 – 21.06. 2021, 28.09 – 16.10.2021

РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ – МАЛКИЯТ ДЯВОЛ
“Всяка година се случват три, понякога и четири фази на забавяне и “обратно” движение на планетата Меркурий. Това е от гледна точка на земния наблюдател, както всички знаем. Разбира се, че е пълно с информация какво точно се случва по време на този период, какво да правим и какво не … но защо се случва, какво трябва да разберем от това?

Когато планетата е ретроградна, това силно оказва въздействие върху дейностите, които тя управлява, в случая това са мисълта, общуването, умствения потенциал, интелекта, комуникациите, търговията, транспорта. Съответно и обърква всичко, свързано с тези сфери. Три седмици са ни дадени да влезем в недоразумение със себе си, за да довършим нещо недовършено, да разрешим нещо неразрешено, за да се случи нещо, което би обърнало нагласата ни и което ще доведе до по-траен резултат в мисленето ни, пък и понякога на събитийно ниво. Но тъй като проявите на Меркурий се случват на извънредно “битово ниво”, ние възприемаме грешките, без да се замислим какво се променя в нас и какво Вселената иска да ни даде като послание.

Ще ви дам пример. На една приятелка й подариха кола по време на такава фаза на Меркурий, в същия ден колата се развали (има си хас да не се случи :)), на нея й се осуети целия ден, тя взе такси и попадна в безобразно задръстване, вследствие на което се запозна с бъдещия си съпруг, таксиметровият шофьор. Това един приятен пример за действието на Меркурий, но ако се замислите защо блокира пощата ви, защо попадате в ситуация на неразбиране, защо не бивате чути и вие не разбирате другите ( макар и да считате , че сте идеални), ще установите че е имало нещо за довършване, нещо за доизясняване, или ще оцените създалата се ситуация по съвсем различен начин. Ще ви дам друг пример – пишете съобщение на любимия. Вие считате, че той го получава, но не … вие се разсърдвате и изчезвате, минава време, ситуацията става още по-недоизяснена …и попадайки в това недоразумение, вие разбирате какво даденият човек е за вас, или разбирате детайл от връзката, за който не сте и подозирали, или променяте усещането си за това какво е любовта ви към него в по-мащабен план, или … има хиляди варианти, но съм убедена, че това се е случило с цел преоценка.
Мога да дам още доста примери, но мисля, че това е един Малък Дявол, който си играе с нас на дребно, защото представете си всичко това да касаеше по-мащабните дела, такива като строителство, авиация, заводи, здравеопазване. Нещата се случват на именно битово и личностно ниво, за да се предотвратят по-мащабните ситуации, свързани с повече хора и носещи повече последствия.
Защо пък да не се зарадваме на поредната фаза на Меркурий, вместо чак толкова да се страхуваме от него… Разбира се, че всички трябва да бъдем нащрек и внимателни, но не го съдете толкова, ако попаднете под влиянието му, а се замислете защо се случва.”
Ива Радулова, Астростая

Ретроградният Меркурий носи липса на яснота, скрита или недобре разбрана информация, неправилна преценка и объркване, промяна в плановете. Обикновено сключени договори, сделки или споразумения, какъвто е и брачният договор, на Ретрограден Меркурий са краткотрайни или неуспешни, със скрити дефекти и проблеми.

Според астрологията, ретроградният Меркурий означава:

- проблеми с комуникациите, компютрите, транспорта
- закъснения, промени в плановете, повече задръствания
- проблеми с техниката, с колата, електроуредите
- неуредици, неразбиране и непредвидени ситуации
- отлагания и промени при подписването на важни договори
- неподходящо време за пътуване
- проблеми с телефоните, възможни загубвания на писма, мейли, багаж
- възможно е да се повторят стари ситуации, да се върнат стари приятели, да имате изненадващи срещи с хора и ситуации от вашето минало

Най-добре:
- да не предприемате важни начинания и нови неща
- да внимавате в разговорите и отношенията с хората – често има неразбиране и се получават конфликти (Меркурий управлява комуникациите)
- да се внимава при подписването на важни договори, ако може да се отложи за по-благоприятно време
- да не се купуват скъпи и големи покупки, особено електроуреди – най-вероятно ще прояви скрит дефект
- ако ходите на доктор е възможно да бъде поставена грешна диагноза

Ретрограден Меркурий е подходящ за:
- обръщане навътре, практики на медитация
- изчистване на стари задължения и незавършени проекти и планове
- повече медитация и йога
- по-спокойно реагиране и изчакване
- срещи със стари приятели
- преразглеждане на стари дела
- регенериране
- завършване на започнати проекти
- всичко, което желаете да приключите
-време е развод, ако сте го планирали

Йога студио 108

Вижте и за Ретроградна Венера и Ретрограден Марс 


Нагоре

Коментари

 1. Petya казва:

  Е да,така е, проверих го лично този период и се съобразих без да искам с това…далече съм от БГ,имах планове, за това, което исках и бях подготвена за него….и то се отложи:) заради ретроградният Меркурий. Знаех, че такав е периодът и бях смирена…:) нещата се случиха, но по-късно и аз съм щастлива сега!:)Търпение……

 2. katia dizova казва:

  На 1 март се наложи да сключвам трудов договор, знаех,че Меркурий е ретрограден и какво ще се случи, но бях притисната до стената и нямаше мърдане. Работодателите искаха да ме прецакат със заплатата, да не говорим, че това беше най-отвратителната ми работа. След 2 месеца се наложи сама да се спасявам и напуснах За мен това беше добиване на опитност какво може да се получи от един Ретрограден Меркурий, е нали трябва и да се научим, иначе как ще се предпазим.

 3. Валентина казва:

  Прерязах си кабела на интернета по погрешка, не можех повече от седмица да вляза в служебната си поща, забравих си паролата на wi-fi след преинсталация на компютъра, огромни проблеми в личното общуване, като партньорът ми е категоричен, че съм направила грешни тълкувания. Ще го запомня този ретрограден Меркурий с уроците, които ми даде. Хубавото е, че получих нова кухня и мебели след дълго планирано обновяване. Друг е въпросът, че не мога да приключа с подреждането и реорганизацията, но ще се наложи. Та така.

 4. Атанас казва:

  За пореден път се нагледах на счупени, откраднати и повредени телефони на 2ма приятели през последния ретрограден период на Меркурий – като цяло съм скептичен към ретроградните цикли на планените, но няма как да не повярваш с Меркурий; твърде много “съвпадения” :)
  И преди съм го виждал в действие с мой хардуер – никак не беше приятно

  • Светлана Благоева казва:

   По-активно е определено ;) и аз много внимавам с техниката и пътуванията през този период… нищо важно не се купува :)

 5. Тони казва:

  Мммм “чудесно”… май започна от днес при мен (4.01.16). Откраднаха ми телефона от ръцете на улицата. Как сега да чакам до 25ти да купувам нов.

  • Светлана Благоева казва:

   На мен като по учебник точно днес пералнята се “предаде” :)

 6. Боби казва:

  Винаги съм мислела, че това са глупости, само че оня ден ме съкратиха от работа съвсем неочаквано и безпричинно. Просто ми предложиха изключително ниска заплата, която не приех и си грабнах чуковете….Дано си намеря скоро нова работа….!!!

  • Светлана Благоева казва:

   Не, не са глупости. Трябва да уважаваме по-големите от нас, те са по-силни и влиятелни. В случая планетите. Ако утре Луната реши да смени хода си, всички заминаваме…
   Ако Слънцето спре да свети? Заминаваме. Ако мине метеорит… край …. всичко си има ред и порядка и ние също тррябва да спазваме хармонията и реда който е в космоса. Каквото е горе, такова е и долу. Пожелавам ви скоро да си намерите хубава работа, която да не започва на ретрограден Меркурий!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

captcha

Please enter the CAPTCHA text

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>