Yoga-Studio-108
Актуален за 18.07
10 Посетители Онлайн
  • Йога студио 108 във Facebook
  • Йога студио 108 g+
  • Канал в You Tube на Йога студио 108

Йога за деца и родители

2 306

Йога за деца- 0887 603 787

Съвместна йога за деца и родители заедно! Йога за деца и родители е във ваканция до 30 септември 2018, неделя от 16:00 ч.

Йога за родители и деца е една от най-хармоничните методики, които могат да се практикуват в съвременния свят. Това е прекрасна възможност за развитие на емоционалната връзка на родителя с детето.
В йога спазваме определени правила на отношение към себе си и околния свят. Това са така наречените Яма и Нияма. Основният принцип, който се спазва в йога класовете е Ахимса или Ненасилие. Именно затова на заниманията никой никого за нищо не принуждава. Всички се движат свободно, отчасти даже спонтанно. Съвместната йога дава много както на родителя, така и на детето. Когато практикуват заедно те се настройват на еднакъв ритъм на дишане и в резултат на това и вътрешните им светове се настройват един към друг. Практикувайки заедно детето и родителят добиват нова допирна точка, възможност да говорят за тяхно общо занимание. Често се случва в ежедневието родителите да заемат контролираща позиция, а децата по-скоро подчинена. Тук те са на равна основа и никой не доминира и не се състезава.

Ценен опит са и ситуациите в които детето помага и подкрепя своята майка, а знаем, че в живота се случва обратно. Освен всичко, йога укрепва организма, придава гъвкавост на мускулите, раздвижва ставите, подобрява всички обменни процеси в организма на родителя и на детето, помага им да се успокоят. Дихателните техники водят към спокойствие, състояние, в което може да се медитира или визуализира. Това помага на родителя и на детето да развиват концентрацията си.

Заниманията се провеждат доброжелателна, открита и приемаща атмосфера, разбира се във вид на игра.

Водещ йога инструктор за деца Сюзан Генева


Нагоре