Йога студио 108
Актуален за 22.09
3 Посетители Онлайн
  • Йога студио 108 във Facebook
  • Канал в You Tube на Йога студио 108
  • Йога студио 108 в Инстаграм

Йога за деца

9 256

Йога за деца цели да подкрепи децата в тяхното физическо, умствено и емоционално развитие.

Курсът е за 2 месеца, всяка събота от 12:00 до 13:01 – от 28.09 до 30.11. Минимум записани деца 6. Във възраст 5 до 11. Срок на записване – най – късно до 5 октомври. Цена 80 лв. (без 12.10 и 2.11)

Водещ Цветомира. Завършила Славянска и Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски”, както и следдипломнаквалификация „Учител по английски език” в ПУ „Паисий Хилендарски”. Завършила е специализация по Монтесори, Валдорф и Слънчева педагогика.

Преминала обучение за йога преподаватели по системата „R.Y.E.” (Изследване на йога в образованието) – метод, който адаптира йога практики в работата с деца. Помага им да изградят меки умения и да разбират по-добре себе си и другите, създава увереност и изгражда механизми за управление на емоционалното, физическо и умствено състояние.

За целта те ще се запознаят с различни йога техники, които повишават двигателната култура, хармонизират ума и емоциите.

 Въведението в света на йога ще стане чрез игрови ситуации, в които са застъпени движение, цвят, звук и форма. Знаем, че в началните години непосредственото въздействие на средата е формиращо за възприятията. В процеса на игра децата ще могат свободно да изследват своите усещания, да ги обогатяват и разширяват.

Асаните спомагат физическото укрепване на подрастващите, засилват мускулната им активност, увеличават гъвкавостта на телата им и са предпоставка за добър физически тонус.

Пранаяма техниките освобождават натрупания в ума стрес, увеличават способността на ума да възприема и асимилира информация. Този момент от програмата ще помогне на учениците по-ефективно да се справят с учебните си задължения.

По време на заниманията децата ще имат възможност да разгърнат творческия си потенциал, да бъдат преки участници в и наблюдатели на един интересен процес.

ПРОГРАМА - Йога за деца 

Йога е е дин забавен начин за децата да развият важни умения в подкрепяща неконкурентна среда. Целта на йога при децата не е да се направи позата перфектно, а да се подхрани детето, вътрешната му сила и приемането на себе си.

Тази подходяща атмосфера насърчава децата да се отпуснат и да се забавляват, докато междувременно развиват сила, координация, гъвкавост и равновесие, а също и осъзнаване на тялото си, по-добро фокусиране и концентрация, и самочувствие.

В часа по Йога за деца, съществува баланс между спонтанност и структура, така че децата да се научат да се ислушват един друг, както и да изразят себе си креативно. Децата учат най-добре когато се забавляват, а часовете по Йога за деца преплитат история, песен, игри и пози, което дава възможност на децата да учат в мулти-сензорна среда.

Освен огромните физически и психически ползи, един от основните принципи в йога практиката е уважение и почитане на себе си, на другите, и на нашата околна среда. Йога за деца е холистична практика, с вътрешен и външен фокус. Най-важното е , че е забавно!

Ползите от йога за деца

- Подобрява силата и гъвкавостта

- Увеличава емоционалната сила

- Подхранва творчеството

- Спомага за балансиране на тяло и ум

- Изгражда координация и баланс

- Разширява самоосъзнаването и съзнанието за другите

- Развива самодисциплина и самоконтрол

- Спомага за изграждането на концентрацията

- Укрепва всички телесни системи

- Повишава осъзнаването на дишането

- Учи как да се отпуснем и намалява стреса

- Насърчава състрадание, щедрост и уважение

- Учи как да се намери вътрешен мир

Йога студио 108

 


Нагоре