Йога студио 108
Актуален за 13.08
4 Посетители Онлайн
  • Йога студио 108 във Facebook
  • Йога студио 108 в Twitter
  • Канал в You Tube на Йога студио 108
  • Йога студио 108 в Инстаграм

Йога за деца

10 186

Йога за деца цели да подкрепи децата в тяхното физическо, умствено и емоционално развитие.

Всяка събота от 12:00 до 13:05 ч. За възраст от 5 до 11 г. 

Занимания ще има до 4 април 2020 г.- събота от 12:00 до 13:05 ч.
Едно посещение – 15 лв. Абонамент – 7 практики – 70 лв. 

Следващият курс след лятото ще стартира на 26 септември. Ще се състои само при минимум 10 записали се деца. С предварително записване. 

Водещ Цветомира. Завършила Славянска и Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски”, както и следдипломна квалификация „Учител по английски език” в ПУ „Паисий Хилендарски”. Завършила е специализация по Монтесори, Валдорф и Слънчева педагогика, както и обучение за йога преподаватели по системата „R.Y.E.” (Изследване на йога в образованието) – метод, който адаптира йога практики в работата с деца. Помага им да изградят меки умения и да разбират по-добре себе си и другите, създава увереност и изгражда механизми за управление на емоционалното, физическо и умствено състояние. За целта те ще се запознаят с различни йога техники, които повишават двигателната култура, хармонизират ума и емоциите.

 Въведението в света на йога ще стане чрез игрови ситуации, в които са застъпени движение, цвят, звук и форма. Знаем, че в началните години непосредственото въздействие на средата е формиращо за възприятията. В процеса на игра децата ще могат свободно да изследват своите усещания, да ги обогатяват и разширяват.

Позите спомагат физическото укрепване на подрастващите, засилват мускулната им активност, увеличават гъвкавостта на телата им и са предпоставка за добър физически тонус.

Дихателните техниките освобождават натрупания в ума стрес, увеличават способността на ума да възприема и асимилира информация. Този момент от програмата ще помогне на учениците по-ефективно да се справят с учебните си задължения.

По време на заниманията децата ще имат възможност да разгърнат творческия си потенциал, да бъдат преки участници в и наблюдатели на един интересен процес.

ПРОГРАМА - Йога за деца 

Йога е един забавен начин за децата да развият важни умения в подкрепяща среда. Целта на йога при децата не е да се направи позата перфектно, а да се подхрани детето, вътрешната му сила и приемането на себе си.

Тази подходяща атмосфера насърчава децата да се отпуснат и да се забавляват, докато междувременно развиват сила, координация, гъвкавост и равновесие, а също и осъзнаване на тялото си, по-добро фокусиране и концентрация, и самочувствие.

В часа по Йога за деца, съществува баланс между спонтанност и структура, така че децата да се научат да се изслушват един друг, както и да изразят себе си творчески. Децата учат най-добре когато се забавляват, а часовете по Йога за деца преплитат история, песен, игри и пози, което дава възможност на децата да учат в многоизмерна среда.

Освен огромните физически и психически ползи, един от основните принципи в йога практиката е уважение и почитане на себе си, на другите, и на нашата околна среда. Йога за деца е холистична практика, с вътрешен и външен фокус. Най-важното е , че е забавно!

Ползите от йога за деца

- Подобрява силата и гъвкавостта

- Увеличава емоционалната сила

- Подхранва творчеството

- Спомага за балансиране на тяло и ум

- Изгражда координация и баланс

- Разширява самоосъзнаването и съзнанието за другите

- Развива самодисциплина и самоконтрол

- Спомага за изграждането на концентрацията

- Укрепва всички телесни системи

- Повишава осъзнаването на дишането

- Учи как да се отпуснем и намалява стреса

- Насърчава състрадание, щедрост и уважение

- Учи как да се намери вътрешен мир

Йога студио 108

 


Нагоре