Yoga-Studio-108
Актуален за 19.12
7 Посетители Онлайн
  • Йога студио 108 във Facebook
  • Йога студио 108 g+
  • Канал в You Tube на Йога студио 108

Йога за деца

8 094

Йога за деца цели да подкрепи децата в тяхното физическо, умствено и емоционално развитие.

Йога за деца има в съботите, от 12 ч.  Приемаме деца между 6 и 11 години. 

За целта те ще се запознаят с различни йога техники, които повишават двигателната култура, хармонизират ума и емоциите.

 Въведението в света на йога ще стане чрез игрови ситуации, в които са застъпени движение, цвят, звук и форма. Знаем, че в началните години непосредственото въздействие на средата е формиращо за възприятията. В процеса на игра децата ще могат свободно да изследват своите усещания, да ги обогатяват и разширяват.

Асаните спомагат физическото укрепване на подрастващите, засилват мускулната им активност, увеличават гъвкавостта на телата им и са предпоставка за добър физически тонус.

Пранаяма техниките освобождават натрупания в ума стрес, увеличават способността на ума да възприема и асимилира информация. Този момент от програмата ще помогне на учениците по-ефективно да се справят с учебните си задължения.

По време на заниманията децата ще имат възможност да разгърнат творческия си потенциал, да бъдат преки участници в и наблюдатели на един интересен процес.

ПРОГРАМА - Йога за деца 

Йога е е дин забавен начин за децата да развият важни умения в подкрепяща неконкурентна среда. Целта на йога при децата не е да се направи позата перфектно, а да се подхрани детето, вътрешната му сила и приемането на себе си.

Тази подходяща атмосфера насърчава децата да се отпуснат и да се забавляват, докато междувременно развиват сила, координация, гъвкавост и равновесие, а също и осъзнаване на тялото си, по-добро фокусиране и концентрация, и самочувствие.

В часа по Йога за деца, съществува баланс между спонтанност и структура, така че децата да се научат да се ислушват един друг, както и да изразят себе си креативно. Децата учат най-добре когато се забавляват, а часовете по Йога за деца преплитат история, песен, игри и пози, което дава възможност на децата да учат в мулти-сензорна среда.

Освен огромните физически и психически ползи, един от основните принципи в йога практиката е уважение и почитане на себе си, на другите, и на нашата околна среда. Йога за деца е холистична практика, с вътрешен и външен фокус. Най-важното е , че е забавно!

Ползите от йога за деца

- Подобрява силата и гъвкавостта

- Увеличава емоционалната сила

- Подхранва творчеството

- Спомага за балансиране на тяло и ум

- Изгражда координация и баланс

- Разширява самоосъзнаването и съзнанието за другите

- Развива самодисциплина и самоконтрол

- Спомага за изграждането на концентрацията

- Укрепва всички телесни системи

- Повишава осъзнаването на дишането

- Учи как да се отпуснем и намалява стреса

- Насърчава състрадание, щедрост и уважение

- Учи как да се намери вътрешен мир

Йога студио 108

 


Нагоре
snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake